Slow Cooker Honey Teriyaki Chicken by thekitchn, Slow Cooker Honey Teriyaki Chicken 2017-9-9
Slow-cooking chicken thighs in a homemade honey teriyaki sauce means the meat slowly soaks up the flavor without requiring my full attention.
Prep Time: 10 minutes
Cook time: 20 minutes
Total time: 30 minutes
Servings: 4 Servings
• 2 pòûnds bònëlëss, skïnlëss chïckën thïghs (àbòût 6 thïghs)
• 1/2 mëdïûm yëllòw ònïòn, dïcëd (àbòût 1 cûp)
• 2 clòvës gàrlïc, mïncëd
• 1/2 cûp tàmàrï òr sòy sàûcë
• 1/2 cûp hònëy
• 1/4 cûp rïcë vïnëgàr
• 1/4 tëàspòòn frëshly gròûnd blàck pëppër
• 1 tàblëspòòn gràtëd pëëlëd frësh gïngër
• 1/4 cûp wàtër
• 2 tàblëspòòns còrnstàrch
• Fòr sërvïng: Còòkëd rïcë, rëd pëppër flàkës, sësàmë sëëds, slïcëd scàllïòns
1. Arràngë thë chïckën ïn à sïnglë làyër ïn thë bòttòm òf à 6-qûàrt òr làrgër slòw còòkër. Scàttër thë ònïòn ànd gàrlïc òvër thë tòp. Whïsk thë sòy sàûcë, hònëy, rïcë vïnëgàr, pëppër, ànd gïngër tògëthër ïn à smàll bòwl ànd pòûr òvër thë chïckën.
2. Còvër ànd còòk òn thë LOW sëttïng fòr 2 tò 3 hòûrs òr òn thë HIGH sëttïng fòr 1 tò 2 hòûrs. Thë chïckën ïs dònë whën àn ïnstànt-rëàd thërmòmëtër ïnsërtëd ïntò thë thïckëst pïëcë rëgïstërs 165°F.
3. Trànsfër chïckën tò à cûttïng bòàrd ànd cût ïntò 1-ïnch pïëcës.
4. Pòûr thë sàûcë ïntò à smàll sàûcëpàn ànd brïng tò à bòïl òvër mëdïûm-hïgh hëàt. Còòk ûntïl rëdûcëd by hàlf, 15 tò 20 mïnûtës. Mëànwhïlë, whïsk thë wàtër ànd còrnstàrch tògëthër ïn à smàll bòwl. Oncë thë sàûcë hàs rëdûcëd, whïsk thë còrnstàrch slûrry ïntò thë sàûcë ànd còòk ûntïl thïckënëd, 1 tò 2 mïnûtës.
5. Rëtûrn thë chïckën tò thë slòw còòkër ànd pòûr ïn ënòûgh sàûcë tò còàt thë chïckën. Rësërvë àny rëmàïnïng sàûcë fòr lëftòvërs. Sërvë òvër còòkëd rïcë ànd gàrnïsh wïth rëd pëppër flàkës, sësàmë sëëds, ànd scàllïòns.
Read More this full recipes at Slow Cooker Honey Teriyaki Chicken
Slow-cooking chicken thighs in a homemade honey teriyaki sauce means the meat slowly soaks up the flavor without requiring my full attention.
Prep Time: 10 minutes
Cook time: 20 minutes
Total time: 30 minutes
Servings: 4 Servings
INGREDIENTS:
• 2 pòûnds bònëlëss, skïnlëss chïckën thïghs (àbòût 6 thïghs)
• 1/2 mëdïûm yëllòw ònïòn, dïcëd (àbòût 1 cûp)
• 2 clòvës gàrlïc, mïncëd
• 1/2 cûp tàmàrï òr sòy sàûcë
• 1/2 cûp hònëy
• 1/4 cûp rïcë vïnëgàr
• 1/4 tëàspòòn frëshly gròûnd blàck pëppër
• 1 tàblëspòòn gràtëd pëëlëd frësh gïngër
• 1/4 cûp wàtër
• 2 tàblëspòòns còrnstàrch
• Fòr sërvïng: Còòkëd rïcë, rëd pëppër flàkës, sësàmë sëëds, slïcëd scàllïòns
INSTRUCTIONS:
1. Arràngë thë chïckën ïn à sïnglë làyër ïn thë bòttòm òf à 6-qûàrt òr làrgër slòw còòkër. Scàttër thë ònïòn ànd gàrlïc òvër thë tòp. Whïsk thë sòy sàûcë, hònëy, rïcë vïnëgàr, pëppër, ànd gïngër tògëthër ïn à smàll bòwl ànd pòûr òvër thë chïckën.
2. Còvër ànd còòk òn thë LOW sëttïng fòr 2 tò 3 hòûrs òr òn thë HIGH sëttïng fòr 1 tò 2 hòûrs. Thë chïckën ïs dònë whën àn ïnstànt-rëàd thërmòmëtër ïnsërtëd ïntò thë thïckëst pïëcë rëgïstërs 165°F.
3. Trànsfër chïckën tò à cûttïng bòàrd ànd cût ïntò 1-ïnch pïëcës.
4. Pòûr thë sàûcë ïntò à smàll sàûcëpàn ànd brïng tò à bòïl òvër mëdïûm-hïgh hëàt. Còòk ûntïl rëdûcëd by hàlf, 15 tò 20 mïnûtës. Mëànwhïlë, whïsk thë wàtër ànd còrnstàrch tògëthër ïn à smàll bòwl. Oncë thë sàûcë hàs rëdûcëd, whïsk thë còrnstàrch slûrry ïntò thë sàûcë ànd còòk ûntïl thïckënëd, 1 tò 2 mïnûtës.
5. Rëtûrn thë chïckën tò thë slòw còòkër ànd pòûr ïn ënòûgh sàûcë tò còàt thë chïckën. Rësërvë àny rëmàïnïng sàûcë fòr lëftòvërs. Sërvë òvër còòkëd rïcë ànd gàrnïsh wïth rëd pëppër flàkës, sësàmë sëëds, ànd scàllïòns.
Read More this full recipes at Slow Cooker Honey Teriyaki Chicken
377 Comment
Rated 5/144 based on 144 Customer Reviews
0 comments